Cursus planning software

Plannen en organiseren wordt leuker als je over de juiste tools beschikt.

Gratis demo aanvragen

Cursus en opleidingssoftware

Lees meer over onze software
office image

Configuratie

Hoe richt jij je cursus- en opleidingssoftware in? Alles begint met een goede configuratie van je omgeving. Als je goede cursussjablonen, email & pdf sjablonen, materialen, taken en locaties hebt gemaakt is het inplannen van cursussen, het communiceren met je cursisten en het maken van rapportages/export zo gedaan!

office image

Organisatie en planning

Een cursus plannen en organiseren wordt met onze opleidingssoftware gemakkelijker en leuker. Voeg een cursus toe aan de kalender en nodig je cursisten uit. Al je communicatie en administratie zitten in één systeem.

 

In een oogopslag zie je welke cursus wanneer plaatsvindt, de bezetting en voortgang. Cursus en opleidingssoftware vereenvoudigd.

office image

Cursussjablonen

Maak voor elke cursus een zogenaamd cursussjabloon. Hierin kan je alle benodigde standaardinformatie plaatsen, zoals de naam van de training, minimale en maximale bezetting, prijzen, omschrijven en eventuele vervolgcursussen. Met een paar klikken voeg je ook nog taken en materialen toe.

 

Met een cursussjabloon plan je daarna elke cursus binnen één minuut volledig in.

Opleidingscentra & Academies

Houd controle over cursussen en cursisten. Door alle communicatie centraal te regelen ben je altijd op de hoogte van de planning, bezetting en status.

 

Je kunt heldere rapportages uitdraaien en zonder gedoe vervolgopleidingen of herhalingen plannen.

Overheid & Gemeentes

Eenvoudig bijhouden welke personen nog opleidingen moeten volgen en vind snel waar deze plaatsvindt. Per locatie kun je opgeven waar iemand verwacht wordt. Een simpele manier om overzicht te bewaren zonder je mensen uit het oog te verliezen.

BHV, EHBO, & VCA Opleiders

Planaday is niet alleen handig voor verschillende aantallen cursussen en cursisten maar ook voor herhalingen en alle administratie die daarbij komt kijken. Geen gedoe met presentie en herinneringen en altijd goed voorbereid met Planaday.

Taalinstituten

Met Planaday houd je overzicht gedurende het gehele traject. Van het inschrijven en de aanwezigheid van je cursisten tot de resultaten en certificaten. De tool waarmee de administratie voor jouw instituut weer leuk wordt.

office image

Open inschrijving of incompany

Iedere cursus is standaard ‘open inschrijving’. Met één klik maak je hier een ‘incompany’ van.

 

Hierna kun je de prijs aanpassen, de zichtbaarheid voor bijvoorbeeld Springest, jouw website, de portalen en andere zaken eenvoudig wijzigen. Alles in één overzicht waarbij je altijd alle informatie voorhanden hebt.

 

Hierna plan je één cursist of direct een hele groep in.

office image

Communicatie

Na het plannen van de cursus nodig je eenvoudig één cursist of een hele groep uit voor de cursus. Automatisch worden de uitnodigingen aangemaakt.

 

Deze bevestigingen zijn geheel naar eigen wens aan te passen in word en worden omgezet naar PDF.

office image

Portalen

Wil je dat je eigen klanten zelf kunnen zien hoe hun eigen medewerkers het doen en zelf hun medewerkers inplannen voor cursussen? Dan heeft onze cursus en opleidingssoftware daar een omgeving voor, de klantenportaal.

 

En wat dacht je van een portaal speciaal voor de cursist? Een veilige omgeving waarin de planning kan worden geraadpleegd, de gevolgde cursussen en de certificaten. Maar ook je instructeurs kunnen zelf hun planning inzien en de presentie verwerking voor je doen tijdens een cursus.

 

Beide scheelt jou weer werk!

office image

Certificaten & documenten

Maak diversen documenten voor je cursisten zoals pasjes, cursusmappen maar ook certificaten als de cursus is afgerond.

Daarnaast wordt alle communicatie omtrent de cursus, zoals de cursus uitnodiging, automatisch gegenereerd en voor je klaar gezet om te printen of e-mailen.

 

En met één klik staan deze documenten ook in de klanten- of cursistenportaal. Dit scheelt je enorm veel tijd!

 

Daarnaast zijn er nog andere documenten beschikbaar als: presentielijsten voor je instructeurs, exports met cursisten overzichten.

 

Zelf documenten aanpassen? Dit kan simpel in Microsoft Word!

office image

Inschrijflijsten

Wil je een cursus pas inplannen als er genoeg animo voor is?

 

Maak dan een inschrijflijst aan. En zodra er genoeg deelnemers zijn zet je deze eenvoudig om in een cursus (uiteraard worden de inschrijvingen dan netjes meegenomen).

 

Uiteraard met automatisch gegenereerde communicatie (geheel aanpasbaar).

office image

Herhalingen

Uiteraard wil je dat je cursisten terug komen om herhalingen bij jou te doen! Planaday helpt hiermee en houd je op de hoogte.

 

Onze cursus en opleidingssoftware helpt je daarbij door je proactief op de hoogte te stellen van de cursisten die binnen een door jou ingestelde periode een cursus moeten herhalen. De cursisten krijgen hierdoor een optimale service met de juiste communicatie.

 

Super gemakkelijk!

Hoe wij werken

Wij werken met Kanban.
Een efficient middel om onze features, wensen, eisen en bugs inzichtelijk te krijgen en goed te organiseren.

Is een feature of een functionaliteit klaar, dan gaat deze naar een testomgeving. Hier testen wij graag samen met jou!

Wij releasen zo vaak we kunnen nieuwe functionaliteiten, maar altijd buiten kantoor uren. Bugs lossen we uiteraard direct op.

Speciale wensen?

Uiteraard is het mogelijk dat niet alles wat je zoekt aanwezig is in Planaday. Maar juist naar deze functionaliteiten zijn wij opzoek want het kan zo maar zijn dat ook onze andere klanten er iets aan hebben!

Mocht je dus iets missen of meer over bepaalde functionaliteiten willen weten? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of via support@planaday.nl

office image

Facturatie

Er moet ook geld in het laatje komen, dus is het vanuit Planaday mogelijk facturen te genereren voor gevolgde cursussen. Iedere gevolgde cursus is uiteindelijk een factuurregel.

 

Uiteraard kan je daar dan meteen even extra verkochte verbandtrommel of set boeken erbij zetten.

 

Verstuur eenvoudig de factuur per Email (PDF) naar de klant.

 

Daarnaast is het ook mogelijk om je facturen te uploaden naar jouw administratie via een unieke API-koppeling

office image

Cursusaanbod op jouw website

Toon cursusaanbod (jouw planning) op je eigen website. En richt dit in zoals jij dat wil. Het cursusaanbod wat jij toont via Planaday op je website wordt automatisch bijgewerkt en is altijd actueel.

 

En hoe handig is het als je cursisten zichzelf inschrijven?

 

Hiervoor bieden wij diversen oplossingen. Denk aan ‘webinschrijvingen’, de ‘WordPress plugin’ of onze publieke API. Wij ondersteunen je graag en gratis om dit mogelijk te maken zodat je niet je cursusadministratie én je website moet bijhouden.

office image

Code95

Code 95, de Richtlijn vakbekwaamheid, is een Europese richtlijn. In de Richtlijn staat wat een beroepschauffeur moet doen om chauffeur te worden én te blijven. De Richtlijn geldt vanaf sinds 10 september 2009 voor vrachtautochauffeurs.

 

Planaday biedt ondersteuning om bij je cursisten Code95 registratie bij te houden, zodat je goed kunt zien of je cursisten de norm hebben gehaald.

office image

Blended of E-learning

Als opleider wil je alles kunnen aanbieden met zo min mogelijk werk. En je wil niet continue klikken, kopieren van en naar andere systemen.

 

Koppel daarom eenvoudig ANewSpring, Moodle of ELGN en plan vervolgens je curisten in. Hierna kun je met één klik hen registereren in E-learning naar keuze en de resultaten inzien, ophalen en verwerken. Zelfs de voortgang kun je tussendoor bekijken.

 

Hierna genereer je (automatisch) de certificaten.

office image

Automatiseringen

Als het kan, waarom zou je het dan niet doen? Automatiseren.

 

Het is afhankelijk van hoe jij het wil. Je kunt aanvragen (op voorwaardes) automatisch laten goedkeuren. En ook is het per cursus (en zelfs per dagdeel) mogelijk om bepaalde actie automatisch te laten uitvoeren. Denk hierbij aan Email (herinnering) aan alle cursisten of een presentielijst mailen naar de instructeur. Of een document laten genereren op het moment dat jij dit wil!

office image

Koppelingen, export & regelingen

Er zijn diversen ‘regelingen’ geïntegreerd in Planaday. Denk hierbij aan SOOBDuoUAFBlik op werk. 

 

Maar we hebben ook mooie 360-graden koppelingen met Het Certificaat (voor VCA Examens) en NiBHV, Dat is inclusief maken van cursussen(data) in Het Certificaat, toevoegen van kandidaten, ontvangen en resultaten die weer in Planaday komen. Geen fouten meer en meer gemak.

 

En ook STAP-budget is geïntegreerd in onze applicatie. Van registratie naar EDU-DEX als de volledige afhandeling tot inplannen naar registratie naar UWV inclusief facturatie.

 

En omdat we (nog niet) een koppeling hebben met PontifexSteigerbouw Certifflex of STE examenbureau, kun je hier wel eenvoudige exports voor maken per dagdeel of cursus. Andere koppelingen zoals voor met Springest of voor diversen Elearning zijn er ook!

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkeling van Planday? Schrijf je dan in op onze mailinglijst.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over onze cursus- en opleidingssoftware?

We kunnen ons voorstellen dat je alles nog eens op je gemak wilt nalezen.

 

Daarom hebben we een uitgebreide brochure gemaakt maar daarin meer informatie over onze cursus- en opleidingssoftware.