Wet digitale toegankelijkheid voor onze portalen

Wij leveren diversen portalen voor opleiders en klanten die wij bedienen. Denk hierbij aan een klanten- of een cursistenportaal.

Door de invoering van de Wet Digitale Toegankelijkheid, hebben we besloten om de toegankelijkheid van onze digitale portalen (cursisten-, klanten & instructeursportalen) te verbeteren. Deze wet, die tot doel heeft om gelijke toegang tot informatie en diensten te waarborgen voor mensen met verschillende vaardigheden en beperkingen, is een belangrijke stap richting digitale inclusie.

Onze team van developers en ontwerpers gaan aan de slag om onze nieuwe portalen te laten voldoen aan de richtlijnen en normen van de Wet Digitale Toegankelijkheid van de nieuwe portalen (nog in ontwikkeling).

Enkele van de maatregelen die we nemen, zijn onder andere het toevoegen van alternatieve tekst voor afbeeldingen, het zorgen voor ondertiteling bij video’s, het verbeteren van kleurgebruik voor betere leesbaarheid en het optimaliseren van de navigatie om een vloeiende gebruikerservaring te garanderen. We zetten ons ook in om ervoor te zorgen dat onze content begrijpelijk en duidelijk is, ongeacht iemands achtergrond of vaardigheden.

We begrijpen dat digitale toegankelijkheid een cruciale factor is om ervoor te zorgen dat iedereen volledig kan profiteren van onze diensten en informatie. Daarom zijn we vastbesloten om deze veranderingen door te voeren en te voldoen aan de wettelijke vereisten. We willen dat al onze gebruikers, inclusief mensen met beperkingen, zonder enige belemmering gebruik kunnen maken van onze digitale portalen.

We kijken uit naar de voltooiing van dit project en de lancering van onze nieuwe toegankelijke portalen. We zijn ervan overtuigd dat deze verbeteringen een positieve impact zullen hebben op de digitale ervaring van onze gebruikers en bijdragen aan een meer inclusieve samenleving.

Als organisatie blijven we ons inzetten voor de waarden van gelijkheid, diversiteit en inclusie. We zien de implementatie van de Wet Digitale Toegankelijkheid als een kans om onze inspanningen op het gebied van digitale toegankelijkheid te versterken en een positieve verandering teweeg te brengen.

Benieuwd of Planaday bij jouw organisatie past?

Plan eenvoudig je cursussen in met locaties, materialen, automatiseringen & taken middels een wizard.

Neem contact op

Deel dit artikel!