Portaalrollen en portaalrechten. Bepaal zelf per klant en cursist wat zij zien en kunnen doen

Iedere contactpersoon (klant), cursist of instructeur die eerder kon inloggen kon altijd alles wat het portaal het aanbood. Vanaf nu hebben wij portaalrollen en portaalrechten gemaakt. Hiermee kun je rollen maken waarin iedereen die kan inloggen in een portaal enkel hetgeen zien en kan doen wat jij wil dat zij kunnen zien en doen.

Zo is het vanaf nu mogelijk om die ‘ene’ klant alles te laten doen en de volgende klant ’te limiteren’ om enkel cursisten te laten inplannen zonder dat zij de gegevens van de cursisten kunnen aanpassen. Zo ben jij als opleider in de ‘lead’ om te bepalen wat iedere klant kan doen.

Voor nu is dat mooi, maar voor later is dat nog beter. Want wij gaan mooie uitbreidingen aanbieden die standaard uit zullen staan welke jij ‘optioneel’ aan kunt zetten via een portaalrol waarin die portaalrechten zitten.

Iedereen die kan inloggen in een portaal heeft een portaalrol. In zo’n portaalrol zitten rechten. Hiermee wordt aangegeven en geregeld wat zij wel/niet kunnen en mogen in een bepaalde rol.

Voor iedere omgeving (klanten-, cursisten- en instructeursportaal) is standaard één ‘basis’ rol gemaakt waarin staat aangeven wat zij wel en niet mogen doen en zien.

Nieuwe portaalrechten

Regelmatig worden er nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan de portalen. Standaard worden deze nieuwe functionaliteiten ‘uitgezet’. Hiermee wordt voorkomen dat portaalgebruikers onverwachts functionaliteiten krijgen of dingen kunnen doen/zien die niet waren voorspeld.

Zodra er een nieuwe functionaliteit wordt toegevoegd, dan zal dit nieuwe ‘portaalrecht’ worden toegevoegd en dit zal worden gemeld op onze website en in onze nieuwsbrief. Het is aan de opleider om dit portaalrecht in te schakelen bij een rol, waardoor portaalgebruikers hiervan gebruik kunnen maken.

Benieuwd of Planaday bij jouw organisatie past?

Plan eenvoudig je cursussen in met locaties, materialen, automatiseringen & taken middels een wizard.

Neem contact op

Deel dit artikel!