Sorry, we worden wat strenger als je aan passingen aan een cursist wil doen, om te zorgen de data-integriteit in orde blijft’. Dit is één van de eerste business rules die wij opstellen en gaan implementeren.

Gevolgen als je iets doen in Planaday

Er zijn altijd gevolgen als je een cursus ingeplant, een cursist inplant present meld en weer afmeld of net andersom. Of wat gebeurd er nu precies als ik een cursist inplan voor facturatie. Of ik meld een cursist aan voor een cursus en wat gebeurd er dan met een gevolgde opleiding en ik deze cursist alsnog afmeld omdat deze er toch niet was? En soms is het niet meer mogelijk dat Planaday ‘iets’ voor je doet.
Wij snappen dat je soms dingen achteraf moet wijzigen of corrigeren. En wij snappen dat je dat goed wil vastleggen in Planaday. En meestal zal onze applicatie goed meewerken en je de juiste vragen stellen (waarop dan actie wordt ondernomen of iets wordt bijgewerkt). Bijvoorbeeld ‘wat wil je met de openstaande factuurregel doen’ als je alsnog een cursist afmeld die eerder present was gemeld in Planaday. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor facturatie, een gevolgde opleiding etc.
En daar krijgen wij terecht veel vragen over. Daarom hebben wij besloten om alle beslissingen die (geautomatiseerd) worden genomen vast te leggen. Deze kun jij als opleider nalezen en zien wat er echt gebeurd. En soms kunnen wij in Planaday niet doen wat jij wil (geautomatiseerd), maar dan zullen wij dan ook aangeven.

De voordelen op een rij:

  • Eenduidig inzicht wat een gevolg is omdat er business rules zijn opgesteld
  • Altijd actuele inzicht middels grafieken en inzicht in forecast, planning en omzet (in voorbereiding)
  • Er worden ALTIJD factuurregels aangemaakt (indien actief)
    • Als opleider kun je zelf kiezen wanneer je deze gaat factureren. Dus kan vooraf en achteraf, maar dat beslis jij als opleider
  • Presentie verwerken zorgt voor historie.
    • En bij aanwezig ook voor een gevolgde opleiding

Nu al operationeel

Business rules voor omhangen cursisten

Zodra je een cursist gaat inplannen worden er ook factuurregels aangemaakt. Hiermee kun je de factuur later samenstellen zoals jij dat wil en gewent bent. Echter het ‘omhangen’ van een cursist zodra deze is ingepland is weer mogelijk, maar heeft wel gevolgen. Lees hier alles over op deze pagina.

Binnenkort

Cursus

Deze regels zijn bepaald om duidelijkheid te geven waarom bepaalde functionaliteiten niet (meer) werken  in een scherm of waarom bepaalde zaken niet meer uitgevoerd kunnen worden. Bekijk deze hier

Herhalingen & gevolgde opleidingen

De volgende business rules gelden voor gevolgde opleidingen en hoe deze worden gegenereerd naar aanleiding van presentie verwerken en herhalingen die worden aangemaakt. Bekijk deze hier.

Factureren in combinatie met presentie verwerken

De volgende business rules gelden voor openstaande factuurregels, presentie verwerken en wat hiermee gebeurd. Voor iedere ingeplande cursist wordt altijd een openstaande factuurregel gegenereerd indien financieel actief is. Deze zijn op ieder moment om te zetten naar een factuur. Bekijk deze hier.

Materialen

De volgende business rules gelden voor materialen welke aan een dagdeel kunnen hangen. Bekijk deze hier.

Alle business rules