Organiseer jouw cursussen en opleidingen nog efficienter door gebruik te maken van automatiseringen.

Denk bijvoorbeeld aan automatisch een mail sturen naar alle cursisten in een cursus een dag van te voren. Om hen bijvoorbeeld te herinneren dat zij de dag erop de cursus hebben.

Of genereer een bewijs van deelname voor iedere cursist enkele dagen nadat de cursus is geweest. Of nog gekker: genereer een certificaat enkel voor de cursisten die zijn geslaagd enkele dagen nadien. Uiteraard wel eerst even de presentie verwerken! En we maken het nog mooier! Je kunt de documenten direct in de portalen laten zetten. Zodat iedere cursist deze meteen veilig kan ophalen wanneer zij dat willen. Een mail ter kennisgeving stuur je hierna eenvoudig met een andere automatisering.

Het is nu mogelijk met die je per dagdeel kunt instellen.

De volgende automatiseringen zijn er al:

  • Communicatie versturen (zoals een herinnering of bevestiging)
  • Document genereren (zoals certificaat)
    • Optioneel enkel voor diegene die zijn geslaagd
  • Taak maken
  • Webhook aanspreken

En wij gaan op basis van wat wij van jou als opleider horen nog meer automatiseringen toevoegen op termijn.

Wij hebben alles zo goed mogelijk beschreven in onze handleiding. Er is ook een ‘Hoe kan ik automatisch certificaten maken en cursisten mailen’ artikel gemaakt die je stap voor stap uitlegt hoe je dat organiseert in Planaday. Zie ook hier

Wij raden je aan om onze handleiding goed door te lezen zodat je direct goed aan de slag kan. Wij denken dat je het beste kunt beginnen bij de cursussjablonen om deze in te richten. Iedere cursus die je dan vervolgens inplant heeft dan ook deze automatisering.

Bekijk handleiding over automatiseringen


Benieuwd of Planaday bij jouw organisatie past?

Heb je vragen over de cursusadministratie software van Planaday, ben je opzoek naar een oplossing op maat? Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.