Op dinsdag 3 november gaan wij ‘s-avonds onderhoud plegen aan Planaday. En hierdoor is jouw omgeving tijdelijk niet bereikbaar tussen 22.00 en uiterlijk 04.00 uur.

Deze nacht gaan we een release doen waar we overgaan op een nieuwe versimpelde manier van cursus herhalen voor cursisten. Hiervoor moeten we een aantal conversies per klantomgeving uitvoeren, die redelijk wat tijd kosten. En uiteraard willen we daarna ook nog wat controles uitvoeren, zodat iedereen de dag erna zonder zorgen weer verder kan! (en wij kunnen uitslapen).

Herhalingen wordt herhaalschema

Bij een cursus of cursussjabloon kon je al opgeven met welke cyclus deze herhaalt moest worden en met welke cursus. Dat was altijd maar één vervolg cursus! Meerdere herhalingen als logisch vervolg voor een cursus was niet mogelijk.

Na onze release is dat wel mogelijk en ook de periodes zijn veel flexibeler geworden, denk in dagen, weken en maanden!

Ook de schermen van ‘gevolgde opleidingen’ waar we het ‘herhalen’ een beetje in hadden verstopt, is los getrokken. Het zal nu veel duidelijker zijn welke opleidingen iemand gevolgd heeft en wat er herhaald moet worden.

Wat moet ik nu doen?
Je hoeft zelf niets te doen. Wij gaan alle herhalingen die in jouw omgeving staan omzetten naar herhaalschema’s. Dadelijk als je weer inlogt en kijkt bij een cursus(sjabloon) zie je dat herhalingen nu herhaalschema’s heten.

Wat is er nog meer veranderd?
Bij een cursist zie je straks steeds 2 onderdelen die van belang zijn: ‘gevolgd‘ en ‘herhalen‘. Deze twee onderdelen zijn een splitsing van de oude ‘gevolgd’ schermen.

Je krijgt meer mogelijkheden om een herhaling waarvoor een cursist een uitnodiging gaat krijgen (op termijn) eruit te halen om welke reden dan ook.

Het toevoegen van een gevolgde opleiding resulteert ook in een beter overzicht welke uitnodigingen voor herhalingen deze tot gevolg kunnen hebben en het bewerken van een gevolgde opleiding geeft je ook meteen de mogelijkheid om het bijbehorende herhaalschema te bewerken!


Benieuwd of Planaday bij jouw organisatie past?

Heb je vragen over de cursusadministratie software van Planaday, ben je opzoek naar een oplossing op maat? Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.